Verksamhetsberättelse 2014/2015

Inledning
Friedmans Apostlar är en studentkör som består av människor med genuint intresse och passion för musik. Vårt främsta mål är att skapa musik tillsammans i en varm och välkomnande miljö. Vi värnar om den starka kultur vi har och strävar efter att behålla den samtidigt som vi tillför nya element till den. Det handlar inte bara om att sjunga, utan också om att knyta an och ha kul tillsammans!

Höjdpunkter
• Masterexamen
• Resa till Krakow
• Vårkonsert
• Nya medlemmar
• Körhelg
• 25-årsjubileum
• Nobel nattmössa
• Lucia

Mål
• Ordna en resa för hela kören.
• Samla in pengar genom att uppträda.
• Samla in pengar genom att arrangera två konserter – vår och jul.
• Ordna fyra fester för hela kören.
• Arrangera en körhelg för intensiva repetitioner under hösten.
• Arrangera ett 25-årsjubileum.
• Bli en del av Nobel Night Cap
• Slå det tidigare Lucia-rekordet
• Rekrytera nya medlemmar.
• Rekrytera en ny styrelse.

Berättelse
Detta har varit ett fantastiskt år för Friedmans Apostlar. Vi har haft så många härliga stunder tillsammans som med resten av studentkåren. Vi kickstartade det nya året med att arrangera vår första fest som en ny styrelse. Som de flesta Friedmans fester lämnade vi inte skolan förrän de första solstrålarna sken genom fönstren i Friedmans rummet. Året fortsatte sedan som tidigare år med masterdiplomeringen i stadshuset och Gyllene salen, och några spelningar här och där.

Första helgen i maj flyttade vi ner repetitionerna till den vackra staden Krakow, Polen, där vi sjöng i parker, hängde på barer och hade två fantastiska middagsbjudningar. Vi stängde för sommaren efter den årliga vårkonserten, som firades på en karaokerestaurang nära skolan. Där stötte vi på en svensexa som vi gick samman med och till slut resulterade i det nya "ordet" som vi använder i Friedmans-"ramsa" (även om det finns vissa delar av kören som fortfarande slåss om att lägga till ordet "balkong- kuk” baserat på vår illa klädda granne på vårt vandrarhem i Krakow).

Fall började sedan med att vi hälsade ”småttingarna” välkomna när de tog sina första steg in i HHS-världen. Vi körde de årliga auditionerna för nya medlemmar och det kändes kul att se att det fanns ett stort intresse från ”småttingarna”. Auditionerna slutade med att vi tog in 12 nya medlemmar, vilket balanserade alla stämmor. I år hade vi störst behov av altar och sopraner. Resultatet av rekryteringen blev riktigt bra och jag tror uppriktigt att de känner likadant (eftersom de hela tiden dyker upp på repetitioner).

Efter att de nya hade rekryterats satte hösten igång och vi blev överväldigade av aktiviteter att planera och pengar att tjäna in för att finansera verksamheten. Vi hyrde en liten kursgård för den "Körhelg" vi arrangerar varje år för att börja utöva luciasånger. Vi hade en härlig tid med att öva, laga mat och festa tillsammans. Som ett resultat av den extra tyngden från 25-årsjubileet beslutade min styrelse och jag att rekrytera en ny ledamot till styrelsen, vilket resulterade i två vice ordförande. Rekryteringen var en succé och Jakob Rommel började hantera och ta hand om en massa saker som vi kände att vi inte riktigt hade tid med. Han var en stor del av att göra Friedmans 25-årsjubileum till den episka fest det äntligen blev. Först budgeterad på mindre än 30 000 och med en uppskattad gästlista på runt 100 personer, hamnade det nästan dubbelt så mycket. Jag kommer att vårda det otroliga ögonblicket med 200 friedmänningar som sjunger Handels Lov i stämmor resten av mitt liv.

Efter årsdagen hade vi bara ett par veckor på oss att förbereda oss för vår Nobel Night Cap-föreställning. Vi var runt 16 lyckliga som fick möjlighet att uppträda på festen, uppdelade i två grupper. Deltagarna valdes ut efter skicklighet och övergripande närvaro från det senaste året. Den första gruppen fick hälsa alla gäster från Nobelfesten med typiska svenska sommarsånger. Den senare sjöng ett stycke ur Astrid Lindgrens ”Ronja Rövardotter” för alla gäster i Atrium. Slutligen samlades vi alla för att ge de internationella gästerna den mest autentiska svenska jultraditionen av dem alla, ett ordentligt "Luciatåg". Vi hade en så magisk kväll och var, som alla andra gäster, ledsna över att lämna festen i gryningen.

Resten av december slog vi Lucia-rekordet från föregående år på två dagar. Stort tack till den otroliga säljkåren bestående av Frida Lindqvist, Johan Spennare och Niclas Holmberg! Vi besökte företag som Spotify, Google, Nordea, Westanders och många fler. Till toppen av vår perfekta vecka höll vi en fantastisk julkonsert i aulan innan vi gick på jullov (tenta-p), med en lugn vin- och pizzafest. När det gäller månaderna efter jullovet har vi mest fokuserat på att ha det bra tillsammans och belöna kören för allt hårt arbete de lade ner före årsskiftet. Vi önskar nästa års styrelse stort lycka till och är verkligen tacksamma för att vi har lyckats vara en del av så många underbara kåraktiviteter och festligheter!

Stort tack till SASSE-styrelsen, våra åhörare och framför allt våra medlemmar!

Vänliga hälsningar,
Antoine Catolino, ordförande för Friedmans Apostlar
Anna Larsson, vice ordförande
Jakob Rommel, vice ordförande
Victor Bao, Notfiskal
Evelina Keifer, festsjäl
Kian Sang, festsjäl