Grundandet

Kören bildades 1989 då Handelshögskolans dåvarande rektor Staffan Burenstam-Linder önskade sång vid doktorspromotionen. En grupp studenter övade in sången De Brevitate Vitae.
Denna grupp fortsatte sedan att sjunga tillsammans och fick kort senare i uppdrag att framföra två sånger vid lunchen efter den traditionsenliga nobelföreläsningen av årets Nobelpristagare i ekonomi. Sagt och gjort - studenterna övade in två låtar, den ena When you wish upon a star (det var ju ändå juletider) och den andra en egenskriven låt. Detta hade inte rektorn förväntat sig men studenterna sjöng glatt på och beviset på att Professor Friedman uppskattade detta studentikosa inslag kom med ett brev på posten. Efter att Milton Friedman återvänt till USA skrev han ett brev till kören där han tackade för underhållningen. Namnet på den nybildade kören var efter denna succé given, Friedmans Apostlar, Handelshögskolans Studentkör.

Minen på Staffan Burenstam-Linder var oförglömlig; han höll på att sätta kaffet i halsen när vi började låten med raderna “Milton Friedman, Milton Friedman...”.

Brevet från Professor Milton Friedman som tack för den egenskrivna sången som framfördes.