KURIOSA

Genom åren har den ena och andra traditionen etablerat sig bland medlemmarna. Förutom den legendariska Friedmans ramsan finns det även många fler fina traditioner som kören håller vi liv och bygger vidare på.

 

Körhelg

körhelg-Anna.jpg

Under hösten åker kören iväg en helg för att intensivt repetera terminens repertoar och samtidigt umgås. Detta brukar vanligen vara det första tillfället för många av kören nya medlemmar att lära känna körens traditioner och få göra det vi älskar mest. Nämligen att musicera tillsammans. 


KÖRRESAN

Kören har en gång per termin en intensiv repetitionshelg. På våren åker kören vanligen på en lite längre resa och har genom åren hunnit med att besöka många länder i Europa. Allt ifrån inhemska destinationer som Åre till östeuropeiska småstäder som Tivat i Montenegro eller en av den klassiska musikens huvudstäder som Salzburg. Dessa resor brukar innebära mycket jobb men också mycket glädje.

Skärmavbild 2018-03-22 kl. 15.36.14.png

StrutVERKTAD & KRANSVERKSTAD

Skärmavbild 2018-03-22 kl. 15.25.10.png

Inför lucia gäller det att förbereda sig och då passar kören på att dela upp sig för att konstruera luciastrutar och kransar. Givetvis passar kören på att anordna knytkalas där man äter julbord och sjunger lite julsånger. Ett av körens många sociala tillfällen när man inte repeterar eller uppträder. 


Lucia

Skärmavbild 2018-03-22 kl. 15.25.55.png

Kören finansierar sin verksamhet genom framträdanden för företag och organisationer. Den intensivaste perioden för oss är kring lucia då vi uppträder för ett 20-tal företag och organisationer. Bland annat har vi haft nöjet att uppträda på Finansdepartementet då vi bland annat fick nöjet att träffa finansminister Magdalena Andersson som dagen till ära inte tackade nej till att låna en strut för ett foto. 


NobelPristagaren i ekonomi

Nobelpristagaren i ekonomi 2014 Jean Tirole önskade sig en bild med oss vilket vi glada ställde upp på.

Nobelpristagaren i ekonomi 2014 Jean Tirole önskade sig en bild med oss vilket vi glada ställde upp på.

Nobelpristagaren i ekonomi håller varje år en föreläsning på Handelshögskolan. Körens namn kommer just från ett av dessa tillfällen när 1991 Professor Milton Friedman besökte Handels och kören hade fått i uppgift att framföra två sånger. En fantastisk historia som du kan läsa mer om här. 
På senare år har vi äran att dels framföra ett kortare luciatåg i slutet på föreläsningen men även underhålla på den efterföljande lunchen. 


Friedmansmedaljen

IMG_0562.JPG

Likt många andra studentkårer belönar även vi hårt arbete med en medalj. Friedmansmedaljen delas ut till varje medlem som varit del av kören i minst 1 år. Medaljens framsida pryds av Friedmans logga och på dess baksida graveras varje medlems antagningsår in. Bandet är i Friedmans signatur färg blå. Medaljen bärs sedan bland annat i samband med Handelshögskolans officiella ceremonier.